Kütahya İl Koordinatörlüğü

Kütahya İl Geneli Deprem Anı Çök/Kapan/Tutun Tatbikatı


       

Ortak afet kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla tüm vatandaşlarımızın katılımıyla, 24 Haziran 2022 Cuma günü saat: 21:00’ da il ve ilçe belediye anons sitemlerinden yapılacak ve 1 dakika sürecek siren sesi ile birlikte “Deprem Anı Çök Kapan Tutun Tatbikatı” icra edilecektir.

         Aşağıda yer alan adımları takip ederek siz değerli vatandaşlarımı tatbikatımıza eşlik etmeye davet ediyoruz.

  • Pencerelerden, raf, dolap veya benzeri ağır ve sabitlenmemiş eşyalardan uzak, güvenli bir alanda veya sağlam bir nesnenin yanında (örn. Çalışma masası, koltuk, kanepe vb. yanında) veya altında “Çök”,
  • Özellikle sırt pencerelere dönük bir şekilde “Kapan”arak bir elle baş ve enseyi düşen nesnelerden koru,
  • Tehlike sona erene kadar, yanındaki büyük ve ağır eşyalara (örn. Masanın ayaklarına) “Tutun”arak kendini sabitle.

Bu tatbikat ile olası bir depremde düşen, devrilen cisimlerden zarar almadan ya da en az zararla kurtulmanın ilk adımını birlikte atmış olacağız.

Deprem anı uygulaması icra edilirken çekilen fotoğrafları sosyal medya hesaplarından @afadkutahya ve @kutahyavaliligi etiketlerini kullanarak paylaşım yapanlar arasından çekiliş sonucu;

 4 kişiye bisiklet

 4 kişiye tablet

10 kişiye Afet ve Acil Durum Çantası hediye edilecektir.

Son katılım: 25 Haziran Cumartesi

 Kazananlar 27 Haziran Pazartesi günü açıklanacaktır.

 

Önemli Hatırlatma:

24 Haziran 2022 Cuma günü saat: 21:00’da il ve ilçe belediye anons sistemlerinden duyurulacak siren sesi sadece tatbikat amaçlıdır, bu sebeple vatandaşlarımızın paniğe kapılmamalarını önemle hatırlatırız.


    Cimer